Friday, July 5, 2013

КОМУЊАРАСпоред вМОРОНИВЕ секој оној кој не мисли со шупливата глава на владетелот, по правило е комунист. Да, ете, признавам, за разлика од нив кои се тешки комуњари јас сум очигледно тежок комунист! Иако никогаш не бев член на таа партија, а не бев лумпенпролетер, не сум по потекло „од сиромашно земјоделско работничко семејство“ и не гледам иднина (ниту убавина) во прескап безвреден псеудобарок и во позлатени рамки додека болните умираат заради недостаток на лекарства и болнички апарати!