Tuesday, December 6, 2016

(ПРЕД)ИЗБОРЕН СТАВИма огромна разлика меѓу крлежите и „нашево“ ВМРО (ΔΡΠΑΜΕ)! Крлежот кога ќе се нацица доволно крв ќе набабри и самиот си отпаѓа, прекинува да ти ја цица крвта. Овие нашиве „миленичиња“ немаат ситка бре! Бабрат, ќе пукнат, ама никако не отпаѓаат. Само со хируршки зафат можеме да ги откачиме од нашиве тела, инаку ќе ни ја исцицаат целата крв. Како тргнале, да можат, би ни ги украле и душите. Фино предвиде еден прост парламентарец (вмровец) на времето: „лавчињата ќе станат вампирчиња...“... Погодил чоекот! Сега е ред да ги претвориме во врапчиња (според пророштвото:) за да можат следниот пат да извикуваат: „в-мро-д-пм-НЕееЕе...“!

Friday, December 2, 2016

КОГА МАФИЈАТА ЌЕ СТАНЕ ДРЖАВА„Нашата цел е да се инфилтрираме во владата на САД“ – Салваторе Луканија (Лаки Лучијано)

 Кога група луѓе ќе се здружи со намера да се бави со илегални криминални активности, најчесто заради остварување одреден профит, тоа се нарекува организиран криминал. Вака организираната криминална група често е и политички мотивирана како во случајов.