Wednesday, September 29, 2010

ТЕМНА НОЌ
Македонија полека, но сигурно навлегува во најцрната фаза на неофашизам. Со најновото решение за спојување на Службите за државна безбедност, се остварува сонот на многумина верни „чувари на колективната свест“! Во име на народот ќе биде дозволено да ве изеде црна темница! Веќе почнаа да се бараат непријатели. Пресуди пристигнуваат без да знаете дека сте судени! Без право да се браните. Едноставно,осудени сте!  Се водат судски парници за клевета, без да знаете кого сте го наклеветиле, кој ве тужи, кој ве брани… почнуваме да наликуваме на сцените од Кафкиниот роман!

Thursday, September 23, 2010

МКРТВ - КАКВА БЕДА Е ТОА?

Во написот во „Нова Македонија“ авторот фрла поглед на проблематиката за и околу Јавното Претпријатие Македонска Радиотелевизија, и околу проблемот со наплатата на Радиодифузната такса. Констатациите, изнесени во текстот, за хаотичната состојба во МКРТВ се сосема на место!

СЛАТКАРИСТИКА!

Во „Утрински“, вчера, налетав и на ваква порака упатена до мене:

Од: maja
Датум: 22.09.2010 15:15:21

ti Ajvane ne vregaj umetnici! Slatkar e legenda vo cela Makedonija pozasluzen od mnogu politicari i profesori i magistri treba samo dobro da otvoris usi da slusas deckoto sto ima da kaze ...

Wednesday, September 22, 2010

НОВО! АНКЕТА!
Хммм... Деновиве, откако напишав еден коментар во „Нова Македонија“, за „метастазата“, ми се втури еден од коментаторите со зборовите: „Загрижува една друга работа кај овој опозициски коментатор (инаку го среќавам во Утрински) што ноторни вистини ги подведува во пресметка на власта со одредени структури. Ова го прави со опозициски акцент.“!? Значи, ем му смета мојата појава во „Утрински“, ем што сум се дрзнал да пишувам во „опозициската“ Нова Македонија. Ова ми роди идеја за анкета!

ПАК ОВАА ЛУДАЧАВА

Со благослов на мојата пријателка Луда Мара, еве го нејзиниот феноменален текст од „Утрински“:

Tuesday, September 21, 2010

ПОЛИТИЧКА УМЕТНОСТ

Скопје, по 2014


Интересен заклучок ми се наметнува од дискусијава. Очигледно е дека се работи за политичка, наместо - Расправа за и околу Уметноста!

Wednesday, September 15, 2010

ЏЕКИЛ И(ЛИ) ХАЈД?!
Одредени новинари, очигледно е, водат кампања против кучињата-скитници!

Текстот кој деновиве се појави во „Утрински“ гласеше: “Внимавајте, агресивни кучиња напаѓаат на улица „Македонија“. Насловот слободно би можел да гласи: „Агресивни типови можат да ве нападнат на било која улица“!

Friday, September 10, 2010

ФИЛМОТ ЗА МЕТОДИЈА АНДОНОВ ЧЕНТОПостои еден „документарен“ филм кој се врти две години низ земјава. Филмот би требало да ја докаже големината на Ченто,„нашиот прв претседател“, како што милуваат да го наречат ВМРО-вците. Всушност, филмот е наречен „Вистината за Методија Андонов - Ченто“ и е претставен како „документарец кој ретко може да се види“. Имате прилика да го видите и на Јутјуб, а таму -. коментари, кој од кој поубави („најголем македонец на XX век“ и сл.). Но дали навистина е така? Дали во филмот е изнесена вистината за настаните?

Monday, September 6, 2010

„РЕВОЛУЦИОНЕРОТ“ МИРКАНебулозите на Мирка продолжуваат! Од текстов произлегуваат неколку значајни заблуди! Главен и одговорен креатор на јавното мислење и на политичката сцена во РМ, да ни бил: Соросоидниот Институт!? Личност со најголемо влијание на политичката фолклорна надградба (и предавничко-непријателска идеја), да ни бил, никој друг, туку Милчин himself! Впрочем, со нас владее Институтот Отворено“ општество!