Wednesday, September 22, 2010

ПАК ОВАА ЛУДАЧАВА

Со благослов на мојата пријателка Луда Мара, еве го нејзиниот феноменален текст од „Утрински“:Во градот Париз, постојат и коњи кои можат да се изнајмат! Замислете, дури тогаш, како би изгледало ова нашево! Враќаат коњ, а нему му фали опашката, дел од гривата, копитото и двете предни нозе, или наместо коњ, враќаат магаре, бидејќи коњот им требал за нивата! :) А, како би изгледале улиците, со коњиве...? Ееее... тоа е посебна приказна! Замислете! Изнајмувате Чеза, а коњот... *... среде улица! Л* до гуша! Аааах, Париз! П.С. Коцкицеее... се шалам! Немој сериозно да ме сфатиш, па да ги воведеш! Доволно коњи имаме... пред Камениот Мост! Дури тогаш реата од плоштадот ќе биде за почит!

*текстот е објавен од Луда Мара во „Утрински“ 17.9.2010

No comments:

Post a Comment