Wednesday, May 13, 2015

ДИВИ ОРДИ ВО ДИВО НАСЕЉЕЛегендарната Гоца, во својство на министерка за внатрешни работи, сликовито си ги опиша сопствените вработени: „Си се нервирам што е, така, ш’о некој малоумен, не му текнало дека не можеш убиство да скрие. А бе, овој идијотов, мислам… Како можел така? Треба да си малоумен! Да ти е изваден мозокот и стаен у тегла и да искочиш надвор!“. Како, во таква состојба и со такво членство, е можно да не обезбедиш нов мандат со 102,3% гласови кога како „Пастиу“, кога зад себе имаш мноштво од околу петстотина извадени мозоци стаени у тегла, а при тоа немаш ни самиот многу у теглата со што би се пофалил и си ја забораил дома!? И токму овој монструозен криминалец, истиот празноглав мудрец, се осмели да ги нарекува протестантите кои застанаа пред Владата