Wednesday, November 26, 2014

БАРОКЕН ГТЦ „Кучињата“лаат, идиЈотиве си „остваруваат“ - вака некако гласи модифицирано народната поговорка. Народот може и да се противи, но она што го намислил нашиот „генијален“ пастир мора да се спроведе во дело!

Налудничавото нагрдување на Скопје продолжува! Турбофолк барокот ќе се залепи и на ГТЦ, веројатно и на кулите крај ГТЦ, на Градска болница...

ЕКСТЕРЕН ДРЖАВЕН ИСПИТ

Описменувањето
по Втората светска војна


За жал, за разлика од плакнењето мозоци... фреските, де... бунтот на студентите остана незабележан во пропагандната владина машинерија. Обидот протестот да се затрупа и да се стави под тепих не беше успешен, па најпосле студентската реч оддекна онака како што им доликува на интелектуалци.

Wednesday, November 12, 2014

МЕСЕЧИНАТА – ЗАФАТЕНО!

Византиска монета


 „На Месечината постојат вонземни сили кои се значајно помоќни отколку што можеме да претпоставиме, но јас не смеам да зборувам за детали“ - Вернер фон Браун, изјава дадена набргу после откажување на програмата за истражување на месечината! .


 „Не можам да навлегувам во детаљи, само ќе кажам дека нивните бродови се знатно посупериорни од нашите и по големина и во технологија... И се заканувачки. Не, не станува збор за вселенски станици! Ни ставија до знаење дека местото е зафатено!“ - Нил Армстронг Секако, мојот текст може да ви е чуден и да ме прогласите за луд, но авторот на овој текст беше сведок на една чудна појава над Скопје. Во септември 1997, рано изутрината, чудно летало се појави над градот. Наликуваше повеќе на некаква чудна аморфна маса која без прекин ротира менувајќи ги боите, без некакви додатоци од страните. Извесен период лебдеше сенишно, потоа најпрвин нагло се задвижи странично на лево, па повторно на десно, а потоа под агол од 90 степени најпрвин се оддалечи од мене и потоа наеднаш исчезна со неверојатна огромна брзина. Како да беше протнато низ некаква дупка, едноставно испари, го снема.