Monday, May 31, 2010

ЗА МОЛКОТ


Да, токму конформизмот нè уништува! Трпиме за да не останеме без работа, за да ги вработиме децата, за да не им стават лоша оценка на училиште, да може да си ги запишеме на дисперзирани студии... Трпиме за да не нè пријават комшиите, за да не ни дојдат инспектори во дуќанот, кафеаната... за да напредуваме... бидејќи „така било на Запад“... А На „Запад“Врие! „Лебче и солца, само мирно да е“, а ваму - Ниту Мирно, Ниту Лебче! Платите, треба да сме среќни ако доцнат, бидејќи може и да не ги добиеме! „Економска криза има-нема“во зависност од потребите за Лековитите (Надгробни) Споменици за 2014п.н.е.! Но, сепак, Трпи Трпе, заедно со Трпана, а на тоа ги учиме и малите Трпчиња! „Молчи,да не те чујат...!“. Вроден Мазохизам!

ЈАСНО И ГЛАСНО - „СКОПЈЕ 2014Δ.п.н.е.“

Makedoncite vo 2014Македонците во 2014

Skopje 2014

!Turistički Proekt na Vladata Na Makedonija "Skopje 2014"


Skopje 2014
No Comment!

Makedonija 2015


!ODBERETE SI RAZGLEDNICA OD POSVETLATA IDNINA!!

Wednesday, May 19, 2010

СО ЖИЧАРНИЦА ДО КРСТОТ

Одговор на малоумните писанија во рубриката Писма („Утрински весник“бр.3286,19.5.2010.)

Големите визии не се за Ситните Искомплексирани Души! И балонот се шири до одредени димензии, но онолку колку му дозволува капацитетот! Жичарницата ќе превезува 1200 патници на час, но која е бројката на патници потребна за нејзина исплатливост? Исплатливоста е главното прашање што треба да се постави за ваквото „чудо“! Каде ќе најдете 1200 патници на час? Гледам Скопје врие од туристи! Не можам да се движам низ улициве и тротоариве од нив! Знаете ли дека ќе се исечат 12000 метри квадратни Шума, само за да ја задоволат Болната Суета на Власта! Гледам, пресреќни сте што ќе може за Божиќ да се крстите на Милениумскиот Крст на Водно! Се прашува ли некој колку чини струјата за негово осветлување? Многумина се Крстат, гледајќи ги „достигнувањата“на преродбата! Вселенските размери во Светот ги мерат според Научните Достигнувања на една нација, а не според Бројот на направените Глупости!

Monday, May 17, 2010

Почеток

После долгото одбивање да влезам во шема (сеуште го одбивам Фејсбук, иако сум присутен и таму) и долгото шкрабање, како реакција на јаловото современие, еве, се приклучувам на „Блогосферата“, исклучиво преку еден од најстарите сервиси - Blogger! Шкрабањево се јавува како последица од недостаток на простор во другите медиуми, особено во „Утрински“каде започнав со моите млатења празна слама! Што ќе произлезе од ова, не знам. Теми има премногу! Има преголем и непресушен извор за пишување текстови. Погледнете во секојдневните глупости и сè ќе ви стане јасно!