Wednesday, May 19, 2010

СО ЖИЧАРНИЦА ДО КРСТОТ

Одговор на малоумните писанија во рубриката Писма („Утрински весник“бр.3286,19.5.2010.)

Големите визии не се за Ситните Искомплексирани Души! И балонот се шири до одредени димензии, но онолку колку му дозволува капацитетот! Жичарницата ќе превезува 1200 патници на час, но која е бројката на патници потребна за нејзина исплатливост? Исплатливоста е главното прашање што треба да се постави за ваквото „чудо“! Каде ќе најдете 1200 патници на час? Гледам Скопје врие од туристи! Не можам да се движам низ улициве и тротоариве од нив! Знаете ли дека ќе се исечат 12000 метри квадратни Шума, само за да ја задоволат Болната Суета на Власта! Гледам, пресреќни сте што ќе може за Божиќ да се крстите на Милениумскиот Крст на Водно! Се прашува ли некој колку чини струјата за негово осветлување? Многумина се Крстат, гледајќи ги „достигнувањата“на преродбата! Вселенските размери во Светот ги мерат според Научните Достигнувања на една нација, а не според Бројот на направените Глупости!

No comments:

Post a Comment