Monday, April 18, 2011

„ИЛИНДЕН“ ВО ВАРДАРСКАТА ДОЛИНА


Сè во врска со оваа Блада е Грандиозно, Монументално, Велелепно, особено нивната кавернозност! Авторот е повторно во својата вечна улога на владин буфон-сонувач! Така, освен „грандиозните“ позеленети (од мака) кичфигурини и грдите франкенштајн-квазибарокни антикоградби слепени и набиени во тесниот простор на тешко оштетениот брег на Вардар, сега, повторно (секако, со заслуга на „грандиозната“ ни власт:) пред нас е веќе остварениот проект „Вардар-Суец-Панама“ со кој најпосле се остваруваат стоте чекори на недозреаните инфанти!

Monday, April 11, 2011

БИСЕРНИ ЗАКОНИЧеста е појавата, кај нас законите да се донесуваат на брза рака! Некој во законодавниот дом спомна како било многу подобро да се донесе било каков закон, одошто, воопшто да не се донесе никаков! Така дојдовме во фаза кога сме преполни со закони кои се нефункционални, противуставни, неприменливи и најчесто двосмислени... 

ПАРАНОЈАТА НА БАБА МИРКА


Ха,ха,ха...! Каков дебакл! Ми претставуваше задоволство да ја гледам дури и репризата во која се распаѓа Миленко, кој, едвај знаеше да состави реченица, обидувајќи се да го оцрни гостинот! Уф! Емисија за паметење!

Friday, April 8, 2011

КАЖЕТЕ И´ НЕ НА БЕДНАТА КОПИЈА!Постои една заблуда околу прашањето за изборите, актуелно деновиве. Тоа е илузијата дека тие ни се потребни само за да ги решиме проблемите околу две „клучни прашања“, кои постоечкава власт е неспособна да ги надмине. Како круцијални прашања за опстанокот ни се нудат плацебото за подобар живот: решавањето на спорот со Грција околу името и блокадата на членството на земјава во НАТО и во ЕУ, како централни прашања на државната политичка агенда.